21 September 2021

Sonos: een introductie over dit speakersysteem voor je huis

Sonos is wat ons betreft het beste ‘slimme’ speakersysteem voor je huis. In deze collectie leggen we je uit waarom Sonos een goede keuze is voor als je goed geluid en makkelijke besturing in huis wilt halen.

Een eigen netwerk

Een belangrijk technologisch verschil ten opzichte van Bluetooth of AirPlay speakers is dat Sonos een eigen netwerkt maakt of inhaakt op je bestaande WiFi-netwerk. Zo heb je geen last van verbindingsproblemen en is de muziek niet afhankelijk van het apparaat waarmee je muziek afspeelt. Op dit moment biedt Sonos ondersteuning voor afspelen via hun App, AirPlay of Spotify Connect.

Een app voor iedereen

Met de Sonos App kan je kamers en speakers beheren en jouw muziek afspelen op de geselecteerde speakers, kamers of groepen. Het afspelen van muziek kan iedereen die toegang heeft tot jouw netwerk en de Sonos App heeft geïnstalleerd. Zo kan je kiezen op welke speakers je jouw muziek wilt laten afspelen en kan je ook groepen samenstellen om op meerdere plekken tegelijkertijd dezelfde muziek te beluisteren.

Naast het afspelen van muziek kan je ook jouw favoriete podcasts, radiostations en mixtape onderbrengen in je Sonos favorieten, zo kan je snel luisteren naar de muziek waar je zin in hebt. En iedereen kan verder zijn eigen streamingdienst aan de app koppelen om altijd je eigen afspeellijsten bij de hand te hebben.

Begin klein

De Sonos speaker familie bestaat uit meerdere opties, zo heb je de keuze tussen draagbare of vaste speakers.

Met de Sonos Roam of Move neem je jouw muziek mee naar buiten, de Roam is sinds het voorjaar van 2021 te koop en deze heeft dezelfde grootte als een waterflesje. Ingebouwd vind je “SoundSwap”, hiermee kan je bij thuiskomst jouw muziek van de Roam direct verder laten afspelen op je vaste Sonos speakers. De Move is de eerste draadloze speaker van Sonos, hij is een stuk groter maar is het geluid een stuk beter dan die van de Roam.

Sonos Roam
Sonos One SL
Sonos One

Uitbreiden en koppelen van je speakers

Met de vaste speakers kan je klein beginnen en steeds verder uitbreiden. Zo kan je met één Sonos One speaker beginnen en op een later moment een tweede erbij kopen die je vervolgens in stereopaar met de andere speaker kan koppelen.

In combinatie met een Sonos Beam of Arc en Sub maak je de perfecte 5.1 bioscoopkwaliteit geluidsinstallatie in je eigen woonkamer. Heerlijk wanneer je na een lange thuiswerkdag op de bank eindelijk tijd hebt voor je favoriete Netflix serie.

Sonos is ook te vinden bij IKEA

Verder heeft Sonos een samenwerking met IKEA, de Symfonisk-speakers kan je kopen in de IKEA winkel en dit zijn goedkopere uitvoeringen maar dan wel met de audiobeleving van Sonos. Daarnaast kan je met een Sonos Port en Amp jouw bestaande hifi systeem draadloos maken. Handig voor als je niet gelijk al je eigen speakers de deur uit wilt doen maar eerst kennis wilt maken met Sonos en het draadloos kunnen streamen van jouw muziek naar je eigen speakers.

Bestel vandaag nog jouw Sonos speaker

Ontdek en bestel alle producten van Sonos bij Bol.com, Coolblue.nl, MediaMarkt.nl, Amazon.nl

Je kan deze producten kopen bij

Ontdek nog meer collecties

Blijf je thuiswerken? Verbeter je werkplek en verhoog je productiviteit

21 September 2021

Blijf je thuiswerken? Verbeter je werkplek en verhoog je productiviteit

Als gevolg van COVID-19 is de transitie van kantoor naar thuiswerken in een stroomve...
bundels
Maak je huis slim

21 September 2021

Maak je huis slim

Laat een spraakassistent je helpen met alledaagse klusjes of gebruik sensoren om lic...
bundels
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren. Oké! Lees meer