22 June 2022

Hé, Siri! Wat doet een HomePod?

Haast iedereen kent Siri. En sinds de laatste update van iOS 15.2 spreekt Siri ook op de HomePod Nederlands! Maar wat doet een HomePod precies, en waar kan ik deze kopen?

Wat is HomePod?

De HomePod is een speaker met Siri-functies, welke met wifi in verbinding staat met het internet. De speaker is werkt samen met HomeKit en al je Apple-apparaten. Dat betekend dat je met een Siri-opdracht, ervoor kan zorgen dat het licht aan/uit gaat, dat je thermostaat lager wordt gezet of je gordijnen worden geopend. 

Waar kan ik een HomePod kopen?

De HomePod is sinds kort te verkrijgen in Nederland via verschillende sites. 

Welke HomePods zijn er?

Apple heeft twee verschillende HomePods ontwikkeld. De HomePod en HomePod Mini. Echter is de gewone HomePod al lange tijd niet meer verkrijgbaar. Vandaar dat wij enkel de HomePod Mini behandelen in dit artikel. 

 

HomePods in elke kleur!

 

HomePod Mini

De HomePod Mini is de kleinere versie van de HomePod. Het is een kleine ronde speaker met een platte bovenkant met een interactief display met volumeknoppen. Deze HomePod is verkrijgbaar in de kleuren: wit, spacegrijs, geel, oranje en blauw. Door deze gezellige kleuren past deze HomePod in ieder interieur. 

 

HomePods

Wat kan ik met een HomePod?

Je kan een HomePod gebruiken om Siri-opdrachten uit te voeren, of je favoriete apparaten (met HomeKit ondersteuning) met elkaar te laten communiceren maar ook om muziek af te spelen vanaf Apple Music. 

Intercom

“Hé Siri, stuur een intercom bericht” gevolgd door “aan tafel!” Zorgt ervoor dat je bericht via de intercom functie van de HomePod wordt doorgestuurd naar alle apparaten welke aan je woning gekoppeld zijn. Deze functie is vooral handig wanneer je meerdere HomePods in verschillende kamers hebt staan.

HomePod HomeKit

Handoff

Stel je even voor. Je komt thuis met je oortjes in, met een heerlijk nummer op. Je houdt je telefoon naast je HomePod en je HomePod neemt je muziek direct over waar je gebleven was. 

Speaker

De HomePod is een uitstekende speaker, vergeleken met z’n grootte. De HomePod Mini biedt een 360 graden ervaring en door er nog een speaker naast te zetten wordt de ervaring nog veel beter.

Apple Music

Met de HomePod luister je naar je favoriete muziek op Apple Music. Apple heeft een Apple Music Voice plan uitgebracht voor maar €4,99 per maand. Hiermee kun je Apple Music enkel gebruiken via Siri. Bij de aanschaf van een HomePod Mini ontvang je van Apple zelfs 6 maanden gratis Apple Music.  

 

Ontdek nog meer blog artikelen

Nieuw jaar, nieuwe jij!

22 January 2022

Nieuw jaar, nieuwe jij!

Het nieuwe jaar is begonnen. Welkom in 2022, het jaar waarin al je dromen uit zullen komen...
fitness
Ons overzicht van de Black Friday deals van 2021

21 November 2021

Ons overzicht van de Black Friday deals van 2021

Het is weer zo ver.. Het is weer Black Friday en bij Prodrops willen wij graag de gaafste...
black friday aanbieding
Onze blog artikelen zijn verhuisd

21 September 2021

Onze blog artikelen zijn verhuisd

We hebben “Prodrops Collecties” gelanceerd met het idee om jou meer over...
prodrops
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren. Oké! Lees meer