21 September 2021

Blijf je thuiswerken? Verbeter je werkplek en verhoog je productiviteit

Als gevolg van COVID-19 is de transitie van kantoor naar thuiswerken in een stroomversnelling gekomen. In dit artikel hebben we een aantal tips om je thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten.

Digital Nomad, maar dan vanuit huis...

Misschien heb je het woord “Digital Nomads” al wel eens voorbij horen komen, ook wel bekend als afstandswerkers. Mensen die hebben ontdekt dat ze hun werk op afstand kunnen doen en dus ook hun spullen in Nederland inpakken of zelfs verkopen en vertoeven in het buitenland. Sinds corona is werken op afstand niet alleen voor Nomads maar voor veel meer mensen een normale gang van zaken geworden.

En zo zijn bedrijven ook bezig om hun eigen cultuur aan te pakken, personeel mag meer of volledig thuis werken na corona en dit opent de discussie om het te hebben over je thuiswerkplek. Want niet iedereen kan of wil een Digital Nomad worden.

Zorg voor goede ergonomie

Niet iedereen had thuis een bureau met beeldscherm en een goede stoel ter beschikking toen we allemaal onverwachts thuis moest blijven. Sommige konden nog wat spullen vanuit kantoor meenemen naar huis maar ook veel waren erop aangewezen om het te doen met een laptop die plat op de eettafel staat.

Bouw stap voor stap je eigen werkplek op

Dit is natuurlijk geen probleem, zelf hebben we Prodrops ook aan de eettafel opgezet en ontwikkelt. Het belangrijkst is dat je een juiste houding aanneemt. Dit kan je bereiken met een verstelbare bureaustoel of kruk, een goede monitor of laptop standaard en een losse muis en toetsenbord. Verder helpt het ook om voldoende licht in de ruimte te krijgen.

Interstuhl UP1, designer kruk voor thuis of op kantoor

Opvouwbare laptop standaard, zo is je eettafel snel opgeruimd

Met een opvouwbare laptop standaard breng je jouw laptop op de juiste ooghoogte zodat je niet met een kromme rug eindigt. Tevens ruim je hem na je werkdag makkelijk op zodat je eettafel geen permanente werkplek blijft.

Je hebt veel verschil tussen deze standaards, zo zijn ze er voor een lage prijs maar ook voor een wat duurdere prijs. De keuze hangt volledig af van je eigen smaak en hoe je hem wilt gebruiken. Ga je hem vaak inklappen en neem je hem mee naar kantoor, vakantie of andere plekken? Dan moet je voor kwaliteit gaan.

Neem een beeldscherm die je in hoogte kan stellen

Met een verstelbare monitor hoef je geen pakken printpapier of oude boeken te gebruiken om hem op de juiste hoogte te brengen. Tegenwoordig heb je ook USB-C monitoren die jouw laptop kunnen opladen, dat bespaart weer een extra kabel.

Inklapbare laptop standaard, makkelijk om mee te nemen. Nexstand K2 variant
Samsung LS24R650 - verstelbaar computerscherm, FULL HD IPS monitor

Zorg voor je eigen muis en toetsenbord

Voor de hygiene kan je jouw eigen draadloze toetsenbord en muis kopen. Als je dan weer (een paar dagen) naar kantoor gaat neem je jouw eigen setje mee en voorkom je aanrakingen met andere. Het fijne aan draadloze sets is dat ze op Bluetooth werken en dit is vrijwel op elke computer en laptop aan te sluiten.

Logitech draadloze toetsenbord en muis

Ook hier heb je de keuze tussen goede ergonomische muizen of een makkelijkere oplossing. Als je de hele dag door je muis gebruikt is het aan te bevelen om er eentje te nemen die goed in je hand ligt, kijk bij de aankoop dus vooral naar het formaat van de muis en je hand. Coolblue heeft hier handige tips over, deze kan je hier lezen!

Leestips

Wil je graag jouw werplek en productiviteit verder verbeteren? Je hoeft hiervoor niet alleen maar producten aan te schaffen, met deze twee boeken willen we je graag de optie bieden om nog meer uit je werkdag te halen. Maar ook om aan jezelf te denken en je werkdag op een gezonde manier af te kunnen sluiten.

Grip - Rick Pastoor

In GRIP vertelt Rick Pastoor je hoe je rust, ruimte en richting in je werkweek krijgt. Juist door op sommige gebieden in je leven meer gestructureerd te werk te gaan, ontstaat er vrijheid voor grotere plannen en levensdromen. In dit boek vind je geen eindeloze theorieën, maar concrete stappen.

Inklapbare laptop standaard, makkelijk om mee te nemen. Nexstand K2 variant

Focus AAN/UIT - Mark Tigchelaar

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk krijg je de beste en slimme brain hacks om niet meer af te dwalen van wat je aan het doen bent. Rust, overzicht en controle.

Samsung LS24R650 - verstelbaar computerscherm, FULL HD IPS monitor
Je kan deze producten kopen bij

Ontdek nog meer collecties

Maak je huis slim

21 September 2021

Maak je huis slim

Laat een spraakassistent je helpen met alledaagse klusjes of gebruik sensoren om lic...
bundels
Sonos: een introductie over dit speakersysteem voor je huis

21 September 2021

Sonos: een introductie over dit speakersysteem voor je huis

Sonos is wat ons betreft het beste ‘slimme’ speakersysteem voor je huis....
bundels
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren. Oké! Lees meer