Maak je huis slim

Geschreven op 20 Jul 2020

Een slim huis is een comfortabel huis. Laat een spraakassistent je helpen met alledaagse klusjes of gebruik sensoren om lichten aan en uit te zetten. Dat zie je ook nog eens terug in je energieverbruik.

In dit artikel zetten we onze favoriete smart home producten op een rijtje. Per categorie gaan we voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zodat je geniet van de gemakken, maar de prijs leuk blijft.

Lampen (en sensoren)

Philips Hue White Ambiance Starterspakket

Met Philips Hue zet je een goede basis voor je slimme huis. Het is niet de goedkoopste optie, maar in functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning voor andere software is Hue baas boven baas.

We hebben gekozen voor het White Ambiance Starterspakket. Met deze E27 lampen heb je keuze uit 50.000 wittinten. Geen kleurtinten. Dat scheelt behoorlijk in de portemonnee, en uit ervaring kunnen wij zeggen dat kleuren al snel too-much zijn.

Met de dimmer switch kun je zelf scènes programmeren, handig op een plek waar je af en toe eens wilt wisselen van lichtsterkte of kleur. Als je de sensor op een strategische plek ophangt, kun je deze ruimte automatiseren. In de app kun je per tijdstip kiezen welke scène de lamp gebruikt.

Bekijk het Philips Hue White Ambiance Starterspakket op Bol.com

Spraakassistent of speaker

Google Nest Hub of Mini

De Google Nest Hub, en Mini zijn naadloze aanvullingen op je Philips Hue lampen. Lichtknopjes zijn verleden tijd.

Het is de moeite waard om eens uit te zoeken welke apparaten je al in huis hebt. Google Nest ondersteund heel veel recente apparaten. Van televisies tot airco’s.

Daarnaast is het een handig hulpje voor wanneer je je handen vol hebt of net die comfortabele positie hebt gevonden op de bank. “Ok Google, zet een timer voor 10 minuten” “Ok Google, speel Undercover op Netflix”

Bekijk de Google Nest Hub op Bol.com

Bekijk de Google Nest Mini op Bol.com

Sonos One

Als je interesse hebt in een speaker die je vanaf je telefoon kan bedienen, is de Sonos One een goede optie. Met ingebouwde ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa heb je die losse apparaten niet meer nodig. Iets om over na te denken.

Sonos staat bekend om de goed te gebruiken app, en het uitgebreide ecosysteem. Het geluid is overigens ook niet verkeerd.

Bekijk de Sonos One op Bol.com

Entertainment

Google Chromecast

Met de Google Chromecast maak je van elke televisie een slimme. Plug de Chromecast via HDMI in je televisie en stream je favoriete films, series, muziek en andere entertainment vanaf je computer of smartphone naar je TV.

Mocht je een tweede televisie in huis hebben, de Chromecast werkt ook goed met Ziggo Go en KPN/Telfort iTV. Zo kun je besparen op een extra TV-box van deze aanbieders.

Bekijk de Google Chromecast op Bol.com

Thermostaat

Google Nest Learning Thermostat

Voor een slimme thermostaat blijven we in het Google Nest ecosysteem. De 3e generatie Nest Thermostat is de beste tot nu toe. Deze thermostaat heeft ondersteuning voor boilers en de OpenTherm-technologie, zodat je nog meer energie kunt besparen.

De grootste voordelen van een slimme thermostaat zijn: afwezig-detectie, bediening op afstand, uitgebreide rapporten en bediening via je spraakassistent.

Bekijk de Google Nest Learning Thermostat op Bol.com

Deurbel

Google Nest Hello

De Google Nest Hello heeft onze voorkeur als videodeurbel. Via de Nest-app kun je bezoekers horen, zien en met ze praten. De camera is uitstekend, ook in mindere lichtomstandigheden. Stel een stiltetijd in en voorkom dat de baby wakker wordt of de hond gaat blaffen. In plaats van het klassieke belgeluid ontvang je een stille melding op je telefoon. Super handig!

Bekijk de Google Nest Hello op Bol.com

Beveiligingscamera

Google Nest Cam Indoor

Ook op het gebied van camera’s heeft Google Nest zijn zaken op orde. De Nest Cam stel je snel en simpel in en ontvang meldingen wanneer er iets gebeurt. Je kan dan live meekijken op haarscherpe videobeelden (1080p), en wanneer nodig kan je terug praten via de Nest-app. Met de functie Nachtzicht kun je ook in het donkere de hele kamer zien. Plaats de camera overal waar je wilt met de magnetische standaard of wandbevestiging.

Bekijk de Google Nest Cam Indoor op Bol.com

Rookmelder

Google Nest Protect

Met de Google Nest Protect komen we aan het einde van ‘Maak je huis slim’. Deze rook- & CO-melder herkent snel brandend, langzaam smeulend vuur en koolmonoxide. Een heldere stem vertelt je wat er aan de hand is, en op welke plek. Ook onderweg blijf je op de hoogte, want de meldingen worden ook naar je telefoon gestuurd.

Bekijk de Google Nest Protect op Bol.com

Verhalen van ons, voor jou

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren. Oké! Lees meer