Sonos: Een introductie

Geschreven op 20 Jul 2020

Sonos is wat ons betreft het beste ‘slimme’ speakersysteem. In dit artikel leggen we je uit waarom Sonos een goede keuze is voor als je goed geluid en makkelijke besturing in huis wilt halen.

Een eigen netwerk

Voor ongestoord luisteren

Een belangrijk technologisch verschil ten opzichte van Bluetooth of AirPlay speakers is dat Sonos een eigen netwerk maakt, of inhaakt op je bestaande WiFi-netwerk. Zo heb je minder verbindingsproblemen en is de muziek niet afhankelijk van één apparaat. Mocht je toch op een andere manier dan de Sonos app willen streamen: op dit moment biedt Sonos ondersteuning voor AirPlay en Spotify Connect.

Een app voor iedereen

Gemakkelijk in gebruik

Als je Sonos installeert kun je een kamer aanmaken. Deze vind je dan terug in het overzicht in de app. Als je muziek wilt afspelen krijg je vervolgens de mogelijkheid om een kamer te kiezen, of selecteer eerst een kamer in het overzicht om vervolgens een muziekkeuze te maken.

Je kunt kamers groeperen als je op meerdere plekken dezelfde muziek wilt afspelen.

Voor het gebruik van Sonos hoef je waarschijnlijk geen vaarwel te zeggen tegen je favoriete muziekservice. Van Apple Music en Spotify tot TuneIn, je kan alles koppelen aan Sonos. En over TuneIn gesproken, je kan voor het beluisteren van radio gratis van deze service gebruik maken. Iets wat los van Sonos niet mogelijk is.

Mocht je van verschillende services gebruik maken, dan kun je tracks, podcasts, radiostations en mixtapes onderbrengen in je Sonos Favorieten. Zo kun je snel luisteren naar de muziek waar je zin in hebt.

Begin klein

Breidt gemakkelijk uit

De kracht van Sonos komt in onze ogen vanuit de veelzijdigheid en brede inzetbaarheid van de devices. Je kan een One kopen om een begin te maken in je woonkamer, en deze later gebruiken als surroundspeaker voor de soundbar onder je TV. Dat maakt ook dat je even je weg moet vinden in het Sonos assortiment. Hieronder geven we je inspiratie voor de mogelijkheden.

Sonos One

Begin klein, met smart mogelijkheden

Bekijk de Sonos One op Bol.com

Sonos Five

Voor de liefhebber, groot geluid in een compact pakket

Bekijk de Sonos Five op Bol.com

Sonos Beam + One x2

Optimaal genieten van entertainment

Bekijk de Sonos Beam op Bol.com

Bekijk de Sonos One op Bol.com

Verhalen van ons, voor jou

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren. Oké! Lees meer